Beemster hartige taart

Hoofdgerecht. 4 personen. Voorbereiden 45 min. Bereiden 45 min.

Ingrediënten

  • 250 g Beemster Mosterd kaas
  • 1,3 kg tomaten
  • 400 g deeg (mix voor hartige taart)
  • 2 el Dijon mosterd
  • 90 gr verse basilicum
  • 12 gr (verse) bieslook
  • 220 mayonaise
  • 1tl worcestershire saus

Keukenspullen

  • Bakvorm van +- 20 cm doorsnede

Bereiden

  1. Rasp de Beemster Mosterd kaas. Snijd de tomaten in plakken en zout en draineer ze voor 30-60 min. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en plaats het in de vorm.
  2. Bak het deeg in 15 min. voor op 180°C. Laat het afkoelen. Smeer de bodem in met Dijon mosterd en verdeel de helft van de verse basilicum en bieslook hierover. Leg de gesneden plakjes tomaat hier vervolgens op. Mix de mayonaise met de worcestershire saus, de geraspte Beemster Mosterd kaas en de overgebleven basilicum en bieslook. Verdeel de mayonaise mix over de tomaten.
  3. Plaats de hartige taart in de voorverwarmde oven (180°C) en bak in 40 – 45 min. gaar.

Benieuwd naar onze andere ovengerechten? Die vind je op onze receptpagina.