Beemster kaassoesjes

Beemster kaassoesjes

Borrelgerecht. 8 personen. Voorbereiden 10 min. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 115 g boter 
  • 125 ml volle melk
  • 125 ml water
  • 120 g bloem
  • 4 eieren
  • 200 g Beemster 30+ Oud

Keukenspullen 

  • Spuitzak of stevige grote plastic zak
  • Bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng in een pan de boter, melk en water aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel totdat het deeg droger begint te worden en loslaat van de pan, ongeveer 2 min. 
  2. Schep het deeg in een kom en laat 2 min. afkoelen. Roer er één voor één de eieren door – voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.   
  3. Spatel de helft van de Beemster kaas erdoor. Schep het deeg in een spuitzak (of vul een stevige plastic zak en knip 1 cm van een van de hoekjes van de zak).
  4. Spuit bergjes met een doorsnede van +- 2,5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 5 cm tussenruimte.
  5. Bestrooi met de rest van de Beemster kaas en bak in 20 min. goudbruin.

Toch meer trek in een andere borrelsnack? Neem dan nog eens een kijkje op onze receptpagina.