arrow-left Terug naar overzicht

Cacio e Pepe met Beemster X-O

Hoofdgerecht. 4 personen. Voorbereiden 10 min. Bereiden 20 min. 

Ingrediënten

  • ½ pak bucatini pasta (á 450 g), of andere dikke pasta
  • 3 el boter
  • 2 tl versgemalen gemengde peperkorrels, of zwarte peperkorrels
  • ½ tl rode chilivlokken
  • 125 g Beemster X-O, geraspt

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. 
  2. Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan en voeg de peperkorrels en rode chilivlokken toe. Bak 1 min., tot het gaat geuren. Giet de pasta af maar bewaar 80 ml van het kookwater. 
  3. Voeg het pasta kookwater toe aan het peper-botermengsel en breng het geheel zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en voeg 100 g van de Beemster X-O toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Voeg de pasta toe en roer om te mengen. Garneer met de rest van de Beemster X-O. 

Lees ook andere recepten