Ham-kaasbroodjes met Beemster Belegen door Brenda Kookt
Ontbijt- Lunchgerecht. 4 personen. Voorbereiden 20 min. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 200 gram Beemster Belegen
- 3 plakken ham
- 1 ei om te bestrijken
- 1 tl maanzaad
- 1 tl sesamzaadboter of olie om in te vetten (optioneel)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol het croissantdeeg uit. Haal de partjes niet uit elkaar en druk de naden of gaatjes in het deeg dicht. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast elkaar. Druk aan zodat het een grote rechthoekige lap is.
- Beleg het deeg met plakken ham en hierna met Beemster Belegen. Rol op tot een mooie rol en snijd dit in 4 plakken.
- Leg de ham-kaasbroodjes op het bakpapier. Bestrijk met losgeroerd ei. Verdeel hierover geraspte Beemster Belegen en bestrooi de rolletjes tot slot eventueel met maanzaad en/of sesamzaad.
- Verwarm de gevulde broodjes 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Serveer de ham-kaasbroodjes hierna direct.
Dit recept is gemaakt door Brenda Kookt.
Deze ham-kaasbroodjes zijn heerlijk om tijdens een verwenontbijt te serveren. Wil je het ontbijt nog aanvullen met ander lekkers? Maak dan ook deze croissantwafel met avocado en Beemster Jong.