Kaaskrokantjes met Beemster kaas door Susan Aretz
Borrelgerecht. 10 stuks. Bereiden 5 min. + 10 min. oventijd
Ingrediënten
- 100 gr fijn geraspte pittige kaas, zoals de Beemster Signature kaas Extra Aged of X-O-
optioneel kruiden met: - 1/8 tl gedroogde rozemarijn
- 1/8 tl gedroogde oregano
- 1/8 tl gedroogde basilicum
- 1/8 tl gedroogde tijm
- 1/8 tl knoflookpoeder
Keukenspullen
- steker van 7 cm doorsnede
- bakplaat met bakpapier
- fijne kaasrasp
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 C. Rasp de kaas in een kom. Wil je de kaas verder op smaak brengen, dan meng je de kaas met de kruiden door alles goed om te schudden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ze zowel gekruid als puur verrukkelijk vind, dus kies jouw favoriete bereiding.
- Leg je steker op het bakpapier en verdeel hierin een eetlepel van het kaasmengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de steker haal dan de steker weg. Herhaal tot de kaas op is en laat wat ruimte tussen de kaasrondjes.
- Bak je kaaskrokantjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gesmolten en goudbruin zijn. Haal dan het bakblik uit de oven en laat je kaaskrokantjes afkoelen. Hevel ze voorzichtig over naar een rooster en laat volledig afkoelen zodat ze lekker krokant worden. Serveer op een borrelplank.
Dit recept is gemaakt door Susan Aretz.
Op onze receptpagina vind je verschillende borrelplank. Waaronder deze met geroosterde druiven & 3 soorten kaas.