Klassieke kapsalon met kipshoarma en Beemster Jong
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 35 min.
Ingrediënten
- 700 g ovenfriet
- 400 g kipshoarma
- 250 g cherrytomaten
- 250 snoepkomkommers
- 4 el tomatenketchup
- 1 el sambal oelek
- 4 plakken Beemster Jong 48+
- 100 g gesneden ijsbergsla
- 100 ml knoflooksaus
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking in het midden van de oven krokant. Bak eventueel wat langer om ze extra knapperig te krijgen.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de komkommers in plakjes. Meng de ketchup met de sambal.
- Neem de friet uit de oven. Verdeel eerst de kip en vervolgens de plakken kaas erover. Bak nog 3 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Verdeel de sla, tomaten en komkommer over de bakplaat. Besprenkel met de sauzen. Serveer direct.
Bereidingstip
Kan ook met Beemster Jong Belegen.
Serveertip
Zet alvast bordjes op tafel klaar en zet de kapsalon op de bakplaat in het midden van de tafel zodat iedereen kan pakken wat ’ie wil. Zet de saus in de traditionele spuitflesjes erbij en binnen no time is die plaat leeg.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.