Loaded cheesy Beemster nacho’s door Susan Aretz
Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 500 gram (vega) gehakt
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl chilipoeder (of iets meer als je van spicy houdt)
- ½ tl zout en peper
- 1 blik chili bonen, uitgelekt (vang het vocht op)
- 150 gram geraspte Beemster Belegen
- 200 gram gezouten nacho’s
- 1 tomaat, in kleine blokjes
- 1 avocado, in kleine blokjes
- 1 rode ui, in dunne ringetjes
- 1 el jalapeño pepers (uit een potje)
Keukenspullen
- Vuurvaste pan
- Ovenschaal
- BBQ
Bereiden
- Verhit je barbecue tot 175 C (direct) terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt. Op het rooster van je barbecue zet je een barbecuebestendige pan die je warm laat worden. Braad hierin het gehakt, zonder olie, rul aan en giet eventueel overtollig vet/vocht daarna af. Kruid het gehakt met de kruiden en voeg het vocht van de chilibonen toe. Schep alles om.
- Doe in een barbecuebestendige schaal de nacho’s en verdeel daarover het gehakt, de chilibonen en royaal de geraspte Beemster Belegen kaas. Zet dit op het rooster van je warme BBQ tot alle Beemster kaas gesmolten is.
- Haal de loaded nacho’s van de barbecue en garneer met een topping naar keuze. Met alle toppings mag natuurlijk ook 😉
Bereidingstip
Heb je geen barbecue? Geen ramp! Bak het gehakt dan in een pan op het fornuis, doe de loaded nacho’s in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven.
Dit recept is gemaakt door Susan Aretz.
Ben je gek op nacho’s? Maak dan ook eens deze versie met Beemster Belegen en gegrilde kip.