Pasta-ovenschotel met prei en Beemster Royaal

pasta-ovenschotel met beemster royaal kaas

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 300 g mini penne (of andere pasta naar keuze)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g kipgehakt
  • 600 g prei (gewassen)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 50 g walnoten
  • ½  kippenbouillonblokje
  • 6 plakken Beemster Royaal

Keukenspullen

  • ovenschaal  (20 x 30, ingevet)

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, vang wat kookvocht op en laat de pasta uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en bak het kipgehakt rul. Snijd ondertussen de prei in halve ringen van 1 cm. Voeg de prei toe aan het gehakt en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn, ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het gehakt-preimengsel en bak nog 2 min. mee. Voeg de gekookte pasta en het kookvocht (ca. 125 ml) toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  3. Verdeel de helft van het pastamengsel over de ovenschaal en verdeel daarover de helft van plakken kaas. De kaas mag een beetje overlappen. Herhaal met de rest van het pastamengsel en kaas. Bak de pasta-ovenschotel in 18-20 min. in de oven tot de kaas iets begint te kleuren en smelt.

Bereidingstip
Voor een vegetarisch versie van deze pasta-ovenschotel vervang je het kipgehakt door vega(n) rulgehakt en de kippenbouillon door groentebouillon.

Serveertip
Lekker met een groene salade.

Met Beemster® Royaal maak je veel gerechten extra lekker. Probeer ook deze tosti carbonara met gebakken ei eens.