Pompoen-borrelplaattaart met Beemster® Pumpkin Spice
Borrelgerecht. 16 stuks. Bereiden 15 min. + 25 min. oventijd
Ingrediënten
- 200 g verse pompoenblokjes
- 100 g mascarpone
- 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
- 3 takjes salie
- 150 g Beemster Pumpkin Spice
Keukenspullen
- Bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen de pompoenblokjes 15 min. gaar, giet af en laat goed uitlekken. Prak met een vork fijn en meng met de mascarpone, peper en zout naar smaak.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het pompoenmengsel. Laat 1 cm van de randen vrij. Rasp de kaas en verdeel 100 g over de pompoenspread. Pluk de blaadjes van de salie en verdeel ook over de taart. Bak 20-25 min. in de oven.
- Haal uit de plaattaart uit de oven en bestrooi met de rest van de kaas. Snijd in stukken en serveer bij de borrel.
Bereidingstip
Lekker met wat geroosterde pecannoten.
Serveertip
Dit recept is met een groene salade ook een hoofdgerecht voor 2 personen.
Beemster® Signature Pumpkin Spice is perfect voor de herfst en winter. Naast dat het een lekkere kaas voor op de borrelplank is, maak je er ook vele lekkere gerechten mee. Bijvoorbeeld deze romige pasta met pompoen.