arrow-left Terug naar overzicht

Spicy kaasdip met Beemster Extra Oud

Borrelgerecht. Minimaal 6 personen. Bereiden 10 min. 

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • ½ jalapeño peper
  • 75 g Beemster Extra Oud
  • 100 g roomkaas
  • 100 g gemarineerde artisjokharten (pot)

 Bereiden

  1. Laat de spinazie in een koekenpan slinken. Snijd ondertussen de jalapeño peper in stukjes. Rasp de Beemster Extra Oud.
  2. Doe de spinazie, jalapeño, roomkaas en artisjokharten in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
  3. Doe de dip in een pan, voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten. Serveer de dip warm, lauw of koud met bijvoorbeeld tortillachips, snoepkomkommers, radijsjes, en tomaatjes.
  4. Deze dip is heerlijk om te serveren bij een kaasplank, bijvoorbeeld deze.

Bereidingstip

Tortilladriehoekjes zijn heerlijk om mee te dippen en heel makkelijk om zelf te maken. Snijd tortilla’s in driehoekjes, besprenkel ze met olie bak ze krokant in de oven.

Lees ook andere recepten