Tosti carbonara met Beemster Royaal

Lunch-/brunchgerecht. 2 personen. Bereiden 10 min. + 12 min. oventijd
Ingrediënten
- 2 el oijfolie
- 4 plakken pancetta
- 5 plakken Beemster Royaal
- 4 dikke sneden desembrood
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
Keukenspullen
- Bakkwastje
- Bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pancetta in een koekenpan goudbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het bakvet. Besmeer 1 kant van de sneetjes brood met het bakvet, leg met bakvet naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Halveer de plakken kaas en verdeel 2/3 van de kaas, de uitgebakken pancetta en zwarte peper over 2 sneetjes brood. Dek af met de rest van de sneetjes brood en verdeel de rest van de kaas over. Bak 10-12 min. in de oven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de pan met bakvet en bak 2 spiegeleieren. Bestrooi met peper en zout. Haal de tosti’s uit de oven en leg het eitje erop.
Serveertip
Lekker met een rucolasalade.
Tosti’s smaken beter met Beemster® Royaal. Ben je een echte tosti liefhebber? Maak dan ook eens deze variant met gebakken paddenstoelen.