Tosti carbonara met Beemster Royaal

Tosti carbonara met gebakken ei en Beemster Royaal kaas

Lunch-/brunchgerecht. 2 personen. Bereiden 10 min. + 12 min. oventijd

Ingrediënten

  • 2 el oijfolie
  • 4 plakken pancetta
  • 5 plakken Beemster Royaal
  • 4 dikke sneden desembrood
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren

Keukenspullen

  • Bakkwastje
  • Bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pancetta in een koekenpan goudbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het bakvet. Besmeer 1 kant van de sneetjes brood met het bakvet, leg met bakvet naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Halveer de plakken kaas en verdeel 2/3 van de kaas, de uitgebakken pancetta en zwarte peper over 2 sneetjes brood. Dek af met de rest van de sneetjes brood en verdeel de rest van de kaas over. Bak 10-12 min. in de oven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de pan met bakvet en bak 2 spiegeleieren. Bestrooi met peper en zout. Haal de tosti’s uit de oven en leg het eitje erop.

Serveertip
Lekker met een rucolasalade.

Tosti’s smaken beter met Beemster® Royaal. Ben je een echte tosti liefhebber? Maak dan ook eens deze variant met gebakken paddenstoelen.