Vaderdag omelet met Beemster Jong Belegen en lentegroenten
Ontbijtgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.
Ingrediënten
- 100 gram jonge velderwtjes (vriezer)
- 100 gram groene aspergetips
- 10 gram bieslook
- 1 bosje radijsjes
- 4 eieren
- zout en peper naar smaak
- 1 el roomboter
- 50 gram rucola
- 4 plakken Beemster Jong Belegen 48+
- 8 stuks Bolletje Oerknäck Robuust Volkoren
Bereiden
- Doe de jonge velderwtjes in een kom met de groene aspergetips en overgiet met ruim kokend water. Laat tot gebruik staan.
- Hak de bieslook fijn en snijd de radijs in plakjes.
- Klop de eieren luchtig in een kom met de bieslook en zout en peper.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en schenk de helft van het ei erin. Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant net droog is.
- Verdeel de helft van de kaas, rucola, radijs, asperges en erwtjes erover en vouw de omelet dubbel. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
- Serveer de omelet met groenten meteen, geef er de Oerknäck crackers bij.
Dit recept is gemaakt door De Ontbijtmakers.
Liever een ander gerecht serveren tijdens het Vaderdagontbijt? Bekijk dan hier onze andere ontbijtgerechten.