Zelfgemaakte kaassalade met Beemster Royaal Grand Cru
Borrelgerecht. 6-8 porties. Bereiden 15 min. + 12 min. oventijd
Ingrediënten
- 1 spelt stokbrood met desem (afbak) of ander stokbrood naar keuze
- 3 el milde olijfolie
- 200 g Beemster Royaal Grand Cru
- 1 sjalot
- 10 g bieslook
- 50 g zoetzure augurken + 2 el augurkennat
- 1 el (grove) mosterd
- 3 el mayonaise
Keukenspullen
- Bakplaat
- Blokrasp
- Pureestamper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en doe in een ruime kom. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep voorzichtig om, zonder het brood te breken, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de broodjes in 10-12 min. lichtbruin en knapperig, haal uit de oven en laat afkoelen.
- Rasp ondertussen de kaas op de grove kant van de blokrasp en doe in een ruime kom. Snipper de sjalot, snijd de bieslook fijn en voeg toe.
- Snijd de augurken in kleine blokjes en doe met het augurkennat, de mosterd en de mayonaise bij de kaas in de kom. Meng goed en breng op smaak met zwarte peper.
- Doe de kaassalade in een serveerkom en zet deze op een grote schaal. Leg de crostini’s om de kaassalade heen op de schaal.
Bereidingstip
Vervang de crostini’s door de kant-en-klare variant als je weinig tijd hebt. Geen Beemster Royaal Grand Cru verkrijgbaar? Vervang deze dan door Beemster Oud.
Deze kaassalade past perfect bij een borrelplateau. Je maakt je borrelavond helemaal compleet met deze heerlijke carpacciowrapprolletjes.