Terug naar overzicht

Duurzame kaasmakerij

Waar modern en ambacht samenkomen

Beemster doet geen concessies. Niet aan de smaak. Niet aan de productie. Niet aan de tijd en zorg voor de kaas. Want alleen dan kun je uitgesproken kazen maken met elk een unieke smaak en smedigheid.

Ambachtelijk kaas maken
We maken onze kaas in een duurzame kaasmakerij. De kaasmakers werken met de modernste technieken. Ze kiezen er bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken. Het kost op deze manier meer tijd, dat nemen we voor lief, we doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken.

Het kaasmaken begint bij de melk, die door onze melkwagens bij de boeren wordt opgehaald. Zuivere 100% Noord-Hollandse weidemelk. De koeien lopen er zeker 180 dagen in de wei, dat levert melk vol eiwitten en mineralen op, de beste basis voor de smaak van de kaas.

Dan volgt het kaas maken, daar komt veel bij kijken. De kaasmeesters controleren de kaasmelk nog zelf, en ze roeren de wrongel nog handmatig in een open draineerbak zoals dat vroeger ook op de boerderij werd gedaan. Wat goed is moet goed blijven, de kazen leggen wij daarom op houten planken om te rijpen, zolang als nodig. Dit geeft de beste smaak en smedigheid.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat op de boerderij en in de kaasmakerij? Bekijk dan hier onze korte video’s.

Duurzaam
Het duurzame aspect zit ‘m niet alleen in het behouden van de ambachtelijke bereidingswijze in de kaasmakerij, het zit in de genen van de hele kaasmakerij. Zo gebruiken we minder water, werken we CO2 neutraal en sinds 2020 produceren wij onze kaas klimaat neutraal.

Duurzaamheid wordt bij ons doorgevoerd in de hele keten van de koe tot de kaas. Wil je weten hoe we dat doen?  

LEES ER HIER MEER OVER