Terug naar overzicht

Onze coöperatie

In de Beemster

 

Onze kazen worden echt gemaakt in de Beemster polder. Elke ochtend lijkt het of alle wegen in de Beemster polder leiden naar onze kaasmakerij in de Beemster. Dan wordt de 100% Noord-Hollandse weidemelk, die wij gebruiken voor onze kazen, naar onze kaasmakerij in de Beemster polder gereden.

Doordat onze 425 veehouders gezamenlijk in een coöperatie zitten, kunnen we elkaar scherp houden en van elkaar leren. Twee keer per jaar komen alle boeren bij elkaar in een ledenvergadering. Daar bespreken zij de koers van het bedrijf en de behaalde resultaten. Een ledenvergadering geeft vaak levendige discussies, dat is alleen maar goed. Door samen te denken en samen te doen maken wij het verschil en komen we verder.

Duurzaamheid
Onze boeren zijn de baas van de coöperatie, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De focus ligt op verduurzaming van de hele keten. Van grasspriet tot kaas. Daarom zijn er voor de verschillende schakels in de keten al veel maatregelen genomen. Zo zijn veel van onze veehouders overgeschakeld op duurzame energie (gas en stroom), een aantal doet zelfs aan het inwinnen van zonne-energie.