Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze producten of over iets anders? Hieronder hebben we alle vragen verzameld om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag hieronder?

Je hebt witte puntjes in de kaas aangetroffen? Maak je geen zorgen, dit zijn zogenaamde rijpingskristallen die ontstaan tijdens de rijping van de kaas. Deze rijpingskristallen zijn karakteristiek voor de natuurlijke rijping en kenmerkend voor de pittige smaak van oudere kaas. Eet smakelijk!

Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding bij Beemster te krijgen.

De gaten in de Beemster kaas worden gevormd door het zuursel dat in de kaas zit. Dit zuursel, dat de kaas zijn karaktervolle smaak geeft en ervoor zorgt dat je ‘m langer kunt bewaren, zorgt voor een kleine gasvorming. Zo ontstaan de gaatjes in de kaas. 

Beemster kaas wordt verkocht in supermarkten. In de Beemster polder is een kaaswinkel op de Rijperweg 20 naast de kaasmakerij. In Noord-holland is een aantal boerderijwinkels waar Beemster kaas verkocht wordt. Hier vind je de boerderijwinkels:

Daarnaast vind je ook boerderijwinkels met Beemster kaas in andere provincies: 

  • Zandman Beerze, Marsdijk 4, Beerze
  • Den Hollander: Ammonslaantje 40, Wassenaar

In kaasspeciaal zaken kun je Beemster van ‘t mes kopen.

Wat leuk! Je wilt een spreekbeurt geven over Beemster kaas! Daar is natuurlijk veel over te vertellen! Je kunt op deze pagina alles vinden waarmee je een spreekbeurt kunt maken: Spreekbeurt met Cheesebites 

De spreekbeurt is geschikt voor groep 3 t/m 8.

Je kunt natuurlijk ook je klasgenoten trakteren op een stukje Beemster kaas! Succes verzekerd. Vind je dit leuk? Ga dan naar onze klantenservice pagina en selecteer het formulier Cheesebites. Hier kun je dan alle gegevens invullen. Wij zorgen ervoor dat de blokjes kaas bij jou op school worden bezorgd.

Let op: Je kunt de kaasblokjes tot uiterlijk 2 weken voor je spreekbeurt bestellen. Veel plezier met je spreekbeurt!