Bezoekadres

CONO Kaasmakers
Rijperweg 20
1464 MB Westbeemster
Tel: 0800 – 233 67 837

Postadres

CONO Kaasmakers
Postbus 1
1462 ZG Middenbeemster

Antwoordnummer 807
1440 VL Purmerend

Klantenservice

Heb je een vraag, klacht of compliment voor ons? Wij beantwoorden ze graag. Wellicht is de vraag al eerder gesteld, de antwoorden op de meest voorkomende vragen vind je terug onder veelgestelde vragen. Kun je het antwoord niet vinden of heb je specifieke vragen over onze Beemster kaas, sponsoring of een spreekbeurt? Neem contact met ons op via een van de onderstaande formulieren of bel ons.

Bel ons
0800 – 233 67 837

Via ons contactformulier

Staat uw vraag hieronder?

Het kan zijn dat de kaas die je hebt geproefd ouder is dan de kaas die je normaal gesproken eet. Als de kaas ouder wordt, ontwikkelt de smaak van de kaas zich meer. De kaas wordt pittiger. Ook wordt het vochtgehalte lager, waardoor de concentratie zout in verhouding iets groter wordt.

De smaak wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren: allereerst heb je natuurlijk de beste ingrediënten nodig: lekkere melk en daarnaast zuursel en stremsel. Daarnaast is de tijd die de kaas in het pekelbad doorbrengt van belang en de tijd die de kaas krijgt om te rijpen. Beemster kaas mag nog, heel ambachtelijk, de tijd nemen om ongestoord op smaak te komen. Wil je meer weten over hoe wij Beemster kaas maken? Lees er dan snel meer over!

Kaas is een natuurproduct, kleine smaakafwijkingen horen daar bij. Het kan dus gebeuren dat een het éne stuk kaas iets verschilt van het andere stuk kaas. Ook verandert de smaak van de kaas als hij ouder wordt, hij wordt dan iets pittiger. Proef je een zeepachtige smaak, dan is het rijpingsproces niet goed verlopen. Beemster streeft ernaar deze smaakafwijking te voorkomen, we voeren daarom vele kwaliteitscontroles uit. Heb je een stuk Beemster gekocht waarbij deze smaakafwijking toch voorkomt? Neem dan contact met ons op, zodat we het aankoopbedrag kunnen vergoeden. Deze afwijkende smaak levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Als de kaas wat zuur smaakt, komt dat doordat er in verhouding iets meer melkzuur in de kaas is gevormd dan normaal. Ook deze smaakafwijking proberen we bij Beemster te voorkomen met vele kwaliteitscontroles. Mocht het toch een keer voorkomen, neem ook dan contact met ons op, zodat we het aankoopbedrag kunnen vergoeden. Deze iets zuurdere smaak levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.

De smaak van Beemster kaas zit onder de korst. Het eten van de korst van Beemster kaas is dus op zich niet de bedoeling, maar niet schadelijk. Op de korst om Beemster kaas is een ademende plastic coating aangebracht. Het beschermt de kaas tegen teveel uitdroging en tegen schimmelvorming. Ook dat laagje is niet schadelijk, je lichaam verteert het alleen niet.

Ja, de korst is van de plakjes verwijderd. Het is dus niet nodig om de randjes eraf te snijden.