Bruchetta met bechamel en Beemster Royaal Grand Cru
Tussendoortje. 4 personen. 20 minuten.
Ingrediënten
- 20 gram roomboter
- 25 gram bloem
- 240 ml melk
- Snufje nootmuskaat
- 150 gram diverse soorten Signature Beemster Kaas zoals Extra Aged en Grand Cru, geraspt
- Paar druppels Smokey Tabasco
- Peper en zout
- Ongeveer 20 sneetjes (oud) stokbrood
- Olijfolie
Keukenspullen
- Oven
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de broodjes in met olijfolie en zet voor 15 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen terwijl je de Beemster Cheesy Bechamel maakt.
- Smelt de roomboter in een pannetje. Laat niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de melk toe en blijf roeren om klontjes te voorkomen tot je een mooie dikke saus hebt. Haal van het vuur en voeg de verschillende kazen toe. Roer door de saus tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met wat nootmuskaat en Smokey Tabasco.
- Smeer op alle broodjes een goede laag kazige bechamel en zet de oven op grillen. Zet de broodjes daar ongeveer vijf minuten onder tot de saus gaat bubbelen.
Serveertip
Serveer meteen.
Deze saus is ook erg lekker op lasagne of een bloemkoolschotel.
Nog een feestelijk recept maken? Bekijk dan deze kaas uienbollen met Beemster Royaal Grand Cru.