Green goddess sandwich met Beemster 30+ Belegen
Lunchgerecht. 4 pers. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 15 g dille
- 15 g platte peterselie
- 2 avocado’s
- 200 g volle yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie
- ½ komkommer
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 100 g spinazie
- 6 plakken Beemster 30+ Belegen
- 15 g kiemgroente
Keukenspullen
- Maatbeker
- Staafmixer
- Dunschiller
- Broodrooster
Bereiden
- Snijd de dille en peterselie fijn. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de yoghurt met 1 avocado en de olijfolie in de maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de halve komkommer in de lengte met de dunschiller in lange, dunne repen. Snijd de tweede avocado in dunne plakjes. Rooster de boterhammen in de broodrooster.
- Leg 4 sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Besmeer deze sneetjes met de helft van de kruidenspread.
- Verdeel achtereenvolgens de spinazie, avocado, plakken Beemster 30+ Belegen kaas, kiemgroenten en komkommer over de boterhammen.
- Besmeer de overige boterhammen aan een kant met de rest van de kruidenspread en leg op de andere boterhammen. Snijd diagonaal doormidden en verdeel over 4 borden.
Bereidingstip
Geniet ervan! Een andere sandwich met kaas en avocado vind je op de receptenpagina.
Wil je een ander recept met onze 30+ kaas maken? Probeer dan onze smashed cheeseburger taco’s met Beemster 30+ Jong