Pastasalade met Beemster® Graskaas

Pastasalade met Beemster Graskaas

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 250 g orecchiette (pasta)
  • 200 g verse doperwten
  • 300 g broccoli
  • 400 g snoeptomaten
  • 15 g vers basilicum
  • 10 g bieslook
  • 1½ el appelciderazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 200 g Beemster® Graskaas

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes van 1½ cm. Voeg de broccoli en de doperwten de laatste 3 min. van de kooktijd toe aan de pasta.
  2. Halveer ondertussen de tomaten in de lengte. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk. Meng de azijn, olijfolie en kruiden tot een dressing en doe samen met de tomaten in een grote saladekom. Snijd de kaas in blokjes van 1½ cm en houd apart.
  3. Giet de pasta en groenten af in een vergiet, vang een kopje (50 ml) kookvocht op. Laat goed uitlekken in een vergiet. Meng de nog warme pasta en groenten met de tomaten en dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht toe en schep als laatste de blokjes kaas erdoor.  

Bereidingstip
Je kunt ook diepvries tuinerwten gebruiken, kook ze dan maar 1 min. mee met de pasta

Serveertip
Deze pastasalade is ideaal om mee te nemen naar een picknick. Je hoeft de dressing niet apart te bewaren.
Deze hartige muffins zijn daar ook geschikt voor.