Beemster kaas meest duurzame kaasmerk van Nederland!

Beemster kaas meest duurzame kaasmerk van Nederland!
Consumenten hebben Beemster kaas uitgeroepen tot meest duurzame kaasmerk van Nederland. Volgens Sustainable Brand Insight vinden steeds meer consumenten duurzaamheid belangrijk. Uit de onlangs gepubliceerde Sustainable Brand Index blijkt de grote waardering voor Beemster kaas.
Blije koeien
“We zijn er trots op dat onze inspanningen voor duurzaamheid worden herkend door de consument”, reageert Evert Kremer, boer en voorzitter van de kleine boeren coöperatie in de Beemster polder. “Bij Beemster kaas wordt hard gewerkt om steeds duurzamer te worden. Wij werken al 10 jaar met het Caring Dairy programma op onze boerderijen. Met veel zorg en aandacht voor dierwelzijn, oftewel: gezonde en blije koeien. 100% weidegang hoort daar natuurlijk bij. Veel van onze boeren hebben daarnaast projecten voor biodiversiteit, weidevogelbeheer en het produceren van duurzame energie.”
Groenste kaasmakerij ter wereld
Ook in de kaasmakerij in de Beemster polder staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “Bij de bouw van onze nieuwe kaasmakerij hebben we een belofte gedaan”, vertelt directeur Wim Betten. “We hebben de groenste kaasmakerij ter wereld gebouwd en vanaf 2020 zullen we klimaatneutraal kaasmaken. Weer een mooie stap vooruit in onze duurzame ambities.”
Premium kaas, premium dierwelzijn

“Wij willen laten zien hoe goed onze boeren bezig zijn. Zij behoren tot de beste boeren ter wereld als het gaat om dierwelzijn en CO2 reductie. Dat mag wel eens wat vaker worden gezegd!”, aldus Wim Betten. “Premium kaas maken betekent bij ons niet alleen een geweldige smaak, ook premium dierwelzijn en milieu. Ook voor de toekomst zal verduurzamen prioriteit zijn.”

Wil je meer weten waarom wij het meest duurzame kaasmerk zijn en wat wij op het gebied van duurzaamheid doen? Lees dan hier verder. Wil je meer weten over de Sustainable Brand Index? Kijk dan hier.