arrow-left Terug naar overzicht

Penne met flespompoen en Beemster Belegen

Hoofdgerecht. 4 personen. Voorbereiden 5 min. Bereiden 30 min.

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak penne (á 450 g)
  • 3 el boter
  • 30 g bloem
  • 700 ml volle melk
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 100 g geraspte Beemster Extra Oud
  • 300 g geraspte Beemster Belegen
  • Grof gesneden bladpeterselie, om te garneren

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Ovenschaal (inhoud van 2,5 liter)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de flespompoen, halveer in de lengte en verwijder de pitten. Snijd in blokjes van +- 1,5 cm, meng met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min., of totdat de pompoen zacht is. Pureer met een staafmixer de helft van de pompoen in een kom.
  2. Kook de pasta intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  3. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe.Verhit al roerend 1 min. Schenk de melk erbij en roer 5 min. tot er een gladde massa ontstaat. Haal de saus van het vuur en voeg de mosterd, Beemster Extra Oud, pompoenpuree en 200 g Beemster Belegen toe. Roer goed door tot de kaas helemaal is opgenomen.
  4. Verwarm de grill voor. Voeg de penne en de rest van de pompoen toe aan de saus en meng. Schep in een ingevette ovenschaal van 2,5 liter en bestrooi met de overgebleven 100 g Beemster Belegen. 
  5.  Laat de pasta in de oven gratineren, ongeveer 5-7 min, totdat de bovenkant goudbruin is en de kaas bubbelt. Garneer met peterselie en serveer direct.

Lees ook andere recepten